Intesa Sanpaolo Bank Romania si-a triplat profitul net in 2017

22.05.2018

Bucuresti, 6 februarie 2018- Intesa Sanpaolo Bank, parte a Intesa Sanpaolo Group, lider in Italia si unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Zona Euro, a inregistrat, in 2017, un venit operational de 154 milioane lei si profit net de 43 milioane lei, de trei ori mai mare fata de 2016.

Pozitionarea strategica a Intesa Sanpaolo Bank pe piata locala, ca banca specializata pe segmentele de business Corporate si IMM, a contribuit la performanta sa de anul trecut. Astfel, imprumuturile acordate clientilor Corporate si IMM au crescut cu aproximativ 25%, de la 1,37 miliarde lei in 2016, la 1,71 miliarde lei in 2017, in timp ce volumul total al depozitelor Corporate si IMM a avansat cu 15%, de la 1,07 miliarde lei in 2016, la 1,23 miliarde lei in 2017.

Totodata, Intesa Sanpaolo Romania a inregistrat o crestere de 8% a volumului de active, care, la finalul anului trecut, a ajuns la 4,78 miliarde lei.

"Obiectivul nostru este de a ne consolida in continuare pozitia in Romania, in special pe segmentele Corporate si IMM. Suntem aici pentru a sprijini si finanta dezvoltarea IMM-urilor si a marilor companii locale sau a multinationalelor, prin intermediul unui portofoliu vast de produse si servicii specializate, precum si facilitandu-le acces la expertiza globala si varietatea de instumente financiare puse la dispozitie de Grup", a declarat Marco Capellini, CEO Intesa Sanpaolo Bank Romania.

Intesa Sanpaolo Group

Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Zona Euro si lider in Italia, cu o retea de 5.700 de unitati care deservesc 20 de milioane de clienti in 40 de tari din toata lumea. In Romania, Intesa Sanpaolo se adreseaza in special clientilor Corporate si IMM. Finanteaza antreprenori locali si straini care doresc sa isi creasca afacerea, dandu-le acces nu doar la produsele si serviciile locale, dar si la oferta globala a unuia dintre cele mai solide grupuri financiare din lume. Grupul Intesa Sanpaolo este prezent in Romania prin doua entitati: Intesa Sanpaolo Bank Romania SA si Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti.