Cum și când a luat naștere Grupul Intesa Sanpaolo?

Grupul Intesa Sanpaolo a luat ființă la 1 ianuarie 2007, devenind una dintre cele mai puternice instituții financiare din lume, prin fuziunea a două dintre primele trei bănci din Italia: Banca Intesa și grupul Sanpaolo IMI.

Intesa Sanpaolo are o prezență activă în peste 40 de țări, concentrându-se pe zona Europei Centrale și de Est și bazinul mediteranean. Numai în această regiune ce include și România, Grupul este pilonul de încredere al unui număr de aproape 8 milioane de clienți din 12 țări.

Viziunea noastră

Viziunea noastră nu s-a limitat niciodată doar la aspectul financiar - implicându-ne activ în viața comunităților în care activăm, susținând și investind în domenii precum arta, cultura, sport, muzica. Intesa Sanpaolo Bank.

În România, activăm din 14 ianuarie 2008 sub numele de Banca Comercială Intesa Sanpaolo Romania S.A. (Intesa Sanpaolo Bank) în prezent concentrându-ne în principal pe segmentul companii mari și IMM-uri.

Suntem un partner de încredere pentru antreprenorii care își doresc să crească sănătos oferindu-le clienților noștri produse și servicii inovatoare, și remarcându-ne prin stabilitate și încredere.

Sustenabilitate

Care sunt principiile care ne ghidează activitatea?

Sustenabilitatea, stabilitatea și solidaritatea stau în topul valorilor noastre, valori pe care le valorificăm responsabil pentru realizarea obiectivelor comerciale, pentru satisfacția angajaților, manifestându-ne în același timp grija față de mediu.

Codul de Etică este adoptat de toate băncile și companiile Grupului Intesa Sanpaolo, valorile noastre fiind general valabile în toate statele în care activăm.

Intesa Sanpaolo Bank România s-a angajat în mod voluntar să respecte principiile de responsabilitate socială, conform Codului de Etică al Grupului:
- Integritate: tratăm obiectivele cu onestitate, corectitudine și responsabilitate deplină;
- Excelență: creștem și ne dezvoltăm constant printr-o mentalitate creativă, care pune accent pe inovație;

Codul de Etică

- Transparență: ne-am asumat transparența tuturor acțiunilor, a contractelor, a publicității noastre;
- Respect pentru calități specifice: ne dorim să coroborăm operațiunile la scară largă, cu rădăcini locale puternice și să fim o bancă cu o viziune deschisă;
- Egalitatea: eliminarea tuturor formelor de discriminare din comportamentul nostru, motiv pentru care ne-am asumat respectarea diferențelor de gen, vârstă, origine etnică, religie, convingeri politice și sindicale, orientare sexuală, limbă sau invaliditate;
- Valorile individuale: punem accent pe dezvoltarea corectă și continuă a relațiilor noastre cu părțile interesate, motiv pentru care fiecare individ va beneficia de dialoguri deschise și empatice pentru atingerea scopurilor lui;
- Responsabilitatea în utilizarea resurselor: una dintre cele mai importante valori pe care o împărtășim este optimizarea resurselor și evitarea risipei, punând accent pe sustenabilitate.

Codul de Etică Intesa Sanpaolo Bank România

Bănci corespondente

Click aici pentru lista de Bănci Corespondente.

Documente utile

Chestionar KYC - click aici
Chestionar Wolfsberg - click aici
Formular W8 BEN-E - click aici

Date bancă

B.C. INTESA SANPAOLO ROMANIA S.A.
(Intesa Sanpaolo Bank)

Sediul central si social: Municipiul Bucuresti, Str. Nicolae Caramfil, nr. 85A, Art Business Center, etaj 4, sector 1, cod postal 014142, Bucuresti, Romania

Birouri administrative (punct de lucru): Municipiul Arad, B-dul Revolutiei nr. 88, cod postal 310025, jud. Arad, Romania

Nr. de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti: J40/2449/2015

Codul unic de inregistrare: RO8145422

Nr. de inregistrare in Registrul Bancar: RB - PJR - 02 - 032/1999

Capitalul social subscris și vărsat: 1.156.639.410 RON (echiv. 248.110.045 EUR), fiind împărţit în 115.663.941 acţiuni cu valoare nominală de 10 RON/acţiune

Număr operator de date cu caracter personal: 2581

COD SWIFT: WBANRO22XXX

Acționariat și management

B.C. INTESA SANPAOLO ROMANIA S.A.

INTESA SANPAOLO S.p.A. - 99,73%
Intesa Sanpaolo Holding International S.A. - 0,27%

Consiliul de Administrație

Ignacio JAQUOTOT - Preşedinte al Consiliului de Administraţie
Giovanni BERGAMINI - Vicepresedinte
Alexandru ENE - Membru
Giulio PONTI - Membru
Lorella GIOVANELLI - Membru
Danut SANDU - Membru executiv
Andrea DE MICHELIS - Membru executiv

Comitet de Management

Danut SANDU - Director General - Chief Executive Officer
Andrea DE MICHELIS  - Prim Director General Adjunct
Marcela GUI - Director General Adjunct - Chief Operating Officer
Alberto DE STAVOLA - Director General Adjunct - Chief Credit Officer
Gabriela SIMION – Director General Adjunct – Şef Divizie Retail

Intesa Sanpaolo Bank dispune de o rețea de unități la nivelul întregii țări.

Programul de lucru cu publicul în cadrul sucursalelor și agențiilor Intesa Sanpaolo Bank este de Luni până Vineri între 9.00 și 16.30.

Conditii Generale de Afaceri
Date financiare
Rapoarte macroeconomice