Intesa Sanpaolo aduce expozitia Vedute Venetiene, la Muzeul National de Arta al Romaniei

04.06.2018

Intesa Sanpaolo Bank organizeaza expozitia Vedute Venetiene, la Muzeul National de Arta al Romaniei, in perioada 14 iunie - 15 iulie.

Banca aduce, pentru prima oara in Romania, patru opere de arta unice, apartinand unor peisagisti venetieni celebri, din epoca baroca (sec. XVIII) - Canaletto, Michele Marieschi, Francesco Guardi si Hendrik Frans van Lint.

Operele provind din colectia de arta a grupului Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Zona Euro si singura institutie financiara din Italia care detine propriile muzee, precum si o colectie impresionanta de 20.000 de lucrari, dintre care aproximativ 10.000 cu valoare artistica deosebita.

Expozitia organizata la MNAR face parte din “Progetto Cultura”, cadrul activitatilor culturale derulate de grupul Intesa Sanpaolo, coordonat cu Planul de Activitate al Bancii, astfel incat sa coreleze in mod coerent promovarea culturii si activitatea specifica unei institutii bancare.

Unul dintre principalele obiective ale “Progetto Cultura” vizeaza protejarea, valorizarea si intermedierea catre public a bunurilor artistice, arhitectonice si arhivistice din propriul patrimoniu, aflate odinioara in peste 250 de institutii bancare raspandite in Italia.

Initiativele “Progetto Cultura” atesta sustinerea Bancii pentru cultura, parte fundamentala a dezvoltarii unei tari, a progresului si a incluziunii sociale, cu o neclintita convingere in capacitatea culturii de a contribui in mod crucial la cresterea economica sustenabila.

Operele care vor fi expuse la MNAR, in perioada 14 iunie - 15 iulie, provin de la Gallerie d’Italia-Palazzo Leoni Montanari din Vicenta, institutie muzeala patronata de groupul Intesa Sanpaolo. Cele patru tablouri surprind cadre splendide din Venetia si disemineaza cunoasterea istoriei si a protagonistilor artei italiene, creand o punte intre tari si culturi, intre Vicenta si Bucuresti si, prin extensie, intre Italia si Romania.