Intesa Sanpaolo Bank îl numește pe Dan Sandu în funcția de CEO

01.06.2018

București, 28 februarie 2018 - Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, lider în Italia și unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Zona Euro, anunță decizia Consiliului de Administrație de a-l numi pe Dan Sandu în funcția de Chief Executive Officer.

Acesta își va începe mandatul după finalizarea procedurilor de aprobare din partea Băncii Naționale a României (BNR). Dan Sandu îl înlocuiește pe Marco Capellini, care va prelua un nou rol executiv în cadrul Grupului. Având cunoștințe solide și o înțelegere profundă a sectorului bancar din România, Dan Sandu aduce o experiență de peste 25 de ani în industria bancară și piețe de capital. Și-a început cariera în cadrul BNR, ca Chief Dealer, iar apoi ca Director al Direcţiei de Administrare a Rezervelor Internaţionale şi Operaţiuni de Piaţă. Ulterior, a deținut funcții de conducere în instituții financiare importante, fiind implicat, de asemenea, în diverse asociații profesionale, precum și în primul Consiliu de Etică al Asociației Române a Băncilor (ARB). "Dan Sandu este un specialist și un bancher foarte respectat, care va gestiona planurile de creștere ale Intesa Sanpaolo Bank pe piața locală. Planurile noastre pe termen lung în România se concentrează pe dezvoltarea segmentelor Corporate și IMM, strategie care și-a dovedit deja eficiența, generând rezultate pozitive pentru bancă", a declarat Ignacio Jaquotot, Șeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaționale, din cadrul Grupului Intesa Sanpaolo.

Poziționarea strategică a Intesa Sanpaolo Bank pe piața locală, ca bancă specializată pe segmentele Corporate și IMM, a contribuit la performanța sa de anul trecut. Astfel, în 2017, banca a înregistrat un venit operațional de 154 de milioane lei și un profit net de 43 de milioane lei, de trei ori mai mare față de 2016.

*** Intesa Sanpaolo Group Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Zona Euro și lider în Italia, cu o rețea de 5.800 de unități care deservesc 20 de milioane de clienți în 40 de țări din toată lumea.

În România, Intesa Sanpaolo se adresează în special clienților Corporate și IMM. Banca finanțează antreprenori locali și străini care doresc să își crească afacerea, dându-le acces nu doar la produsele și serviciile locale, dar și la oferta globală a unuia dintre cele mai solide grupuri financiare din lume