• No Suggestions Result

PODCAST

Economia circulară ne poate ajuta să ieșim din blocajul economic al Covid-19

Trecerea la o economie circulară poate ajuta întreprinderile de toate mărimile să devină mai curate, mai verzi și mai robuste într-un viitor incert. Laboratorul de Economie Circulară ne arată calea spre viitor

17/06/2021

"Ne dorim să îmbrățișăm conceptul de inovație deschisă pentru a ne asigura de faptul că rezultatul conexiunii între start-upuri și companiile deja stabilite poate duce la o colaborare consolidată.
Lucrăm cu campionii din prezent pentru a ne îngriji de campionii de mâine."

Massimiano Tellini, Director Global Economie Circulară în cadrul Centrului de Inovare al Intesa Sanpaolo

MODUL ÎN CARE ECONOMIA CIRCULARĂ NE POATE SCOATE DIN BLOCAJ 

În fabrica Cariplo din Milano, un hub de inovare care găzduiește în mod activ colaborarea dintre corporații și start-upuri, Fondazione Cariplo și Intesa Sanpaolo au creat un hotspot pentru cooperare în jurul economiei circulare.
Laboratorul de Economie Circulară a fost creat pentru a aduce companiile deja stabilite și start-upurile împreună, pentru a genera inovație prin intermediul cercetării și dezvoltării și pentru a genera acele idei prin intermediul afacerilor din lumea reală și a rezultatelor comerciale.

Fabrica Cariplo are în general rol de „activator” pentru start-upuri, ajutându-le să-și dezvolte afacerile și să crească oportunitățile de angajare din Italia.


 

"Lucrăm precum un catalizator de inovare. Încercăm să conectăm talentele, inovatorii și afacerile, permițând acestor actori să creeze și să susțină inovația disruptivă."

Riccardo Porro, Chief Operating Officer Fabrica Cariplo

EDUCAȚIE: ELEMENTUL CHEIE ÎN PERMITEREA CONVERSIEI LA CIRCULARITATE


Construind pe valorile împărtășite de Fondazione Cariplo și Intesa Sanpaolo, Fabrica este un sediu natural pentru Laboratorul de Economie Circulară. O parte din competența Intesa Sanpaolo este de a fi un partener strategic al companiilor, ajutându-le să declanșeze schimbarea în organizațiile acestora. Trainingul și educația oferite de Intesa Sanpaolo Formazione ajută afacerile și directorii să se echipeze pentru mișcările seismice, precum un pivot față practicile de economie circulară.
În cadrul Laboratorului de Economie Circulară, Intesa Sanpaolo Formzaione conduce și planifică noi cursuri care subliniază modul în care economia circulară reprezintă cheia pentru viitorul planetei și pentru competitivitatea viitoarelor afaceri. 

"Cererea pentru training ne arată că managerii din Italia apreciază foarte mult dezvoltarea aptitudinilor lor, deoarece acestea sunt factorul principal pentru dezvoltarea companiilor lor."

Elisa Zambito, Director General al Intesa Sanpaolo Formazione.

Tellini și Porro sunt de acord că nevoia de schimbare disruptivă din cadrul economiei este urgentă. Pandemia Covid-19 a avut repercusiuni severe asupra economiilor globale și, în UE, multe afaceri și persoane se confruntă cu un viitor în care trebuie să reconstruiască. 
„Urgența schimbării a devenit și mai evidentă, probabil pentru că am fost într-o situație neconfortabilă și, prin definiție, acest lucru generează inovație” Riccardo Porro, Director de Operațiuni Fabrica Cariplo
Tellini argumentează că economia circulară este cea mai disruptivă forță pentru formarea (sau reformarea) piețelor globale, deoarece este o unealtă de inovare strategică cât și un generator de concurență viitoare.
„Economia circulară este unul dintre cele mai bune răspunsuri pe care comunitățile de afaceri și financiare îl pot accepta cu brațele deschise.”Massimiano Tellini, Global Head of Circular Economy Intesa Sanpaolo Innovation Center
 

Distribuie articolul

Mai multe articole

O transformare tip Economie Circulară a industriei modei
Crearea orașelor inteligente
Economie Circulară pentru alimente: de la gust amar la zero deșeuri
Ai nevoie de ajutor?

Servicii de asistență disponibile non-stop

Utilizăm cookie-uri și alte tehnologii similare necesare funcționării site-ului, analizării performanței, pentru a-ți oferi conținut personalizat după interese și preferințe, precum și pentru activitatea noastră de publicitate online. (Politica de cookies)