• No Suggestions Result

ÎNCURAJAREA INOVAȚIEI

Tendințele de mâine, în prezent

Echipa de analiză a tendințelor din cadrul Centrului de Inovare explică modul în care activitatea sa ajută clienții să prezică viitorul

03/11/2020

PODCAST: analiza tendințelor

Echipa de analiză a tendințelor din cadrul Centrului de Inovare explică modul în care activitatea sa ajută clienții să prezică viitorul
Analiza tendințelor este un aspect crucial al activității efectuate de către Centrul de Inovare al Intesa Sanpaolo. Pentru a înțelege ce reprezintă tendințele de ultimă oră trebuie să fiți conștienți de lumea din jurul dumneavoastră - și de ceea ce fac alți inovatori.
Departamentul de analiză a tendințelor lucrează în sinergie cu laboratorul IA și laboratorul de neuroștiință pentru a prezice conturarea viitorului și pentru a transfera aceste cunoștințe mai departe la clienți.
Dar cum analizați tendințele, mai ales într-o lume care se mișcă atât de repede datorită tehnologiei și care se schimbă zilnic sub tensiunea pandemiei de Covid-19?
„Încercăm să folosim o viziune pe larg, în același timp nu uităm să analizăm fenomenele care vor avea loc în următoarea lună”, spune Stefano Perrone, Directorul departamentului privind descoperiri inovatoare în tendințe și tehnologii din cadrul Centrului de Inovare al Intesa Sanpaolo.
„Dacă vă uitați la tehnologie, veți observa că aceasta se mișcă foarte, foarte repede în fiecare sector, atât cel industrial cât și cel pentru consumatori”, spune acesta.
„Obiectivul nostru este să ne ajutăm clienții, întreprinderile mici și mijlocii și corporațiile, pentru a găzdui inovația și pentru a avea o înțelegere a ceea ce se va întâmpla în industria lor în următorii trei până la cinci ani.”

"Dacă vă uitați la tehnologie, veți observa că aceasta se mișcă foarte, foarte repede în fiecare sector, atât industrial cât și cel pentru consumatori. Obiectivul nostru este să ne ajutăm clienții, întreprinderile mici și mijlocii și corporațiile, pentru a găzdui inovația și pentru a avea o înțelegere a ceea ce se va întâmpla în industria lor în următorii trei până la cinci ani."

Stefano Perrone, Directorul Departamentului privind Descoperiri Inovatoare, Centrul de Inovare al Intesa Sanpaolo

Echipa de analiză a tendințelor folosește o varietate de metode de colectare a datelor și de analiză pentru a găsi nucleul a ceea ce se întâmplă în prezent – și ceea ce probabil se va întâmpla mâine – în domeniile de mobilitate inteligentă și criptomonede. Aceasta urmărește cu atenție investițiile de tip start-up care tind să conducă dezvoltarea noilor tehnologii, precum și analizează seturile de date cu privire la piețe.
Un exemplu de astfel de activitate este o analiză impresionantă a mobilității inteligente ce se întinde pe 400 de pagini. „Mobilitatea este unul dintre marii factori de transformare pentru societatea actuală, dar și pentru deceniile viitoare”, spune Daniele Borghi, analist pentru inovare în cadrul Centrului de Inovare al Intesa Sanpaolo și persoana care a lucrat la raport. „Până în 2050, peste 70% din oameni vor locui în mega-orașe. Aceasta este o schimbare totală a stilului nostru de viață  […] și va necesita mari schimbări în modul în care ne [deplasăm].
Impactul Covid-19 înseamnă că activitatea echipei a devenit nu numai mai complexă, ci și mai urgentă. „Desigur, aceasta s-a schimbat foarte mult și a accelerat abordarea cu privire la tehnologie a multor companii”, spune Perrone, care citează faptul că 90% din companiile din Italia au trecut la munca inteligentă ca rezultat al pandemiei.
Oricare ar fi circumstanțele, echipa este pregătită să ofere cunoștințele care vor ajuta companiile să dezvolte strategii de inovare rezistente pentru a-și proteja viitorul.

"Mobilitatea este unul dintre marii factori de transformare pentru societatea actuală, dar și pentru deceniile viitoare."

Daniele Borghi, analist inovare din cadrul Centrului de Inovare al Intesa Sanpaolo

Distribuie articolul

Mai multe articole

Știința din spatele pasiunii noastre pentru Da Vinci
Crearea încrederii în lanțurile de aprovizionare europene
Știința din spatele pasiunii noastre pentru Da Vinci
Ai nevoie de ajutor?

Servicii de asistență disponibile non-stop