• No Suggestions Result

Credit

CREDIT

PROIECT FINANCIAR INTESA SANPAOLO

PROIECT EDUCAȚIE FINANCIARĂ/INFORMAȚII „MODULUL CREDIT”

30/07/2018

CREDITUL
Când nu există suficienți bani pentru a satisface o nevoie pe care nu dorim să o amânăm - achiziția unei noi bucătării, a unei mașini, a unei locuințe mai mari - putem obține un credit, adică o sumă ce va fi rambursată în timp, în mai multe rate, la intervale stabilite.
Obținerea unui credit va satisface o nevoie temporară de lichiditate, susține consumul familiei și posibilitatea de a implementa proiecte importante, precum achiziția sau reorganizarea unei locuințe. 

Pe cine poți întreba despre credite?
Băncile, alți intermediari financiari, precum companiile financiare autorizate, direct sau prin intermediarii afiliați ai băncii sau ai companiei financiare, precum un retailer care ne vinde mașina sau bucătăria. 
Există multe oportunități pentru credite, fie finalizate pentru o achiziție specifică, ca în cazul achiziției în rate de la un magazin, sau ca sume obținute direct de la bancă sau de la compania financiară pentru a finaliza proiecte personale, precum o ipotecă asupra unei locuințe. În prezent, toate ofertele și soluțiile diferite, de exemplu, pentru tineri, pot fi găsite pe internet, iar contractele de credit pot fi încheiate online, după examinarea cu atenție a condițiilor contractuale.

Contractul
Citirea contractului pentru creditul pe care îl solicităm este importantă. În cadrul contractului găsim indicații explicite despre suma totală a creditului, durata, orice impozite, alte cheltuieli accesorii, dacă este cazul (de exemplu, impozite), dobânda în arierate pentru posibilele întârzieri la plată, orice asigurare asupra datoriei în cazul riscului de insolvență,  ratele dobânzii. 
Trebuie să reținem aceste rate ale dobânzii, care corespund respectiv ratei nominale a dobânzii și DAE (Dobânda anuală efectivă). Prima este puțin mai mică decât a doua. Cea care indică ceea ce vom plăti efectiv este DAE. DAE include dobânda plus capitalul și celelalte cheltuieli aferente creditului. 
 

Ai nevoie de ajutor?

Servicii de asistență disponibile non-stop