• No Suggestions Result

ECONOMIE CIRCULARĂ

Energii regenerabile - timpul să regândim sistemul

Pentru ca sursele regenerabile să își atingă întregul potențial de a ne transforma planeta, trebuie să ne redefinim sistemul energetic conform principiilor economiei circulare

15/04/2022

Viitorul planetei noastre se bazează pe energie regenerabilă. Este pe cale să înlocuiască pe deplin energia creată din combustibilii fosili pentru a ne încălzi casele și pentru a ne alimenta transportul.

În Italia, de exemplu, Intesa Sanpaolo folosește 100% energie regenerabilă pentru a-și alimenta clădirile și operațiunile și va realiza acest lucru la nivel mondial până în 2030.

Până în 2050, aproape 90% din generarea de energie electrică va proveni din surse regenerabile. Eolianul și solarul vor genera aproape 70% din energia pe care o vom folosi în casele noastre. Electrificarea înlocuiește arderea pentru a ne alimenta călătoria. Toate aceste lucrări ne îndreaptă către obiective de emisii nete zero.

Intesa Sanpaolo s-a angajat la zero net până în 2030 pentru propriile emisii ale băncii și până în 2050 pentru portofoliile sale de investiții și finanțare. Din 2008, și-a redus propriile emisii cu 60%.

Cu toate acestea, generarea de energie curată este doar o parte din povestea energiei regenerabile. Pentru a asigura viitorul planetei noastre, trebuie, de asemenea, să revizuim și să revizuim stocarea și distribuția energiei.

Noile metode de energie necesită un nou sistem. De exemplu, dacă ne bazăm pe energia generată de vânt și solar, trebuie să folosim cele mai noi tehnologii pentru a stoca energia pe care o generăm în perioadele cu vânt și însorit, pentru a ne asigura că avem energie pe tot parcursul anului.

Sectorul energiei regenerabile trebuie să implementeze idei de economie circulară pentru a se asigura că oferă o soluție completă la problemele planetei noastre. De exemplu, polisiliciul din panourile solare trebuie înlocuit cu un material care are o cantitate mai mare, cum ar fi perovskitul.

Turbinele eoliene, formate din oțel, cupru, aluminiu, metale rare și fibră de sticlă, trebuie să fie construite astfel încât să poată fi demontate cu ușurință și reciclate, utilizând pe deplin materialele pe care le luăm de pe planetă pentru a le crea și eliminând deșeurile. Bateriile pentru mașinile electrice trebuie făcute astfel încât să poată fi defectate cu ușurință.

Distribuie articolul

Mai multe articole

Economie Circulară pentru alimente: de la gust amar la zero deșeuri
Economia circulară ne poate ajuta să ieșim din blocajul provocat de pandemia Covid -19
O transformare tip Economie Circulară a industriei modei
Ai nevoie de ajutor?

Servicii de asistență disponibile non-stop