• No Suggestions Result

AFACERI ÎN DEZVOLTARE

Tehnologie, media și telecomunicații – se apropie o schimbare majoră

Pe măsură ce lumea afacerilor trece la cloud și ne bazăm din ce în ce mai mult pe dispozitive digitale, industria TMT continuă să inoveze.

12/09/2022

În urmă cu trei ani, nimeni nu ar fi putut prevedea revoluția în practicile de lucru pe care Covid-ul avea să o declanșeze. Astăzi, 75% dintre companii văd acum cloud-ul ca o tehnologie esențială de implementat și acționează în conformitate cu acest imperativ.

Acest lucru este susținut și de finanțare de la stat. O mare parte din pachetul de recuperare post-pandemie de 75 de miliarde de euro al UE este pe cale să fie canalizată în sectorul tehnologiei, mass-media și telecomunicațiilor (TMT) pentru a se asigura că infrastructura de bază poate fi la zero.

Pe lângă faptul că beneficiază direct companiile TMT, acest aflux de numerar și cerere stimulează inovația în subsectoare precum managementul și analiza datelor.

În același timp, volumul mare al dispozitivelor conectate, de la telefoane mobile la difuzoare inteligente și aparate inteligente, înseamnă că revoluția conectivității despre care s-a vorbit mult timp a sosit cu adevărat.

Industria TMT va uni dispozitivele noastre individuale într-un singur sistem inteligent care promite o schimbare radicală în orice, de la transport la educație. Toate acestea vor fi susținute de o trecere de la rețelele 5G la 6G – și apoi la o tehnologie radical nouă, care promite să gestioneze cererea rețelei.

Arhitectură cloud larg răspândită

Adoptarea rapidă a cloud-ului este o strategie populară de ieșire după pandemie pentru companiile care doresc să își facă operațiunile mai inteligente, mai sigure și mai unite.

Asistența medicală și comerțul cu amănuntul, în special, adoptă tehnologii cloud pentru a-și face operațiunile pregătite pentru viitor și pentru a le permite ca afacerea să fie desfășurată oriunde și în orice moment, mai degrabă decât într-un birou fizic în timpul orelor standard.

Internetul lucrurilor (IoT) interacționează cu cloud-ul pentru a sprijini extinderea în continuare a lucrului la distanță, făcând conectivitatea un factor critic al transformării cloud-ului.

Această nouă configurație generează o nevoie de noi tehnologii și servicii de rețea care pot susține niveluri ridicate de cerere. Inteligența artificială va juca un rol cheie în lansarea acestor noi rețele, asigurându-se că sunt fiabile, pline de resurse și sigure.

Pentru a suporta volumul mare de dispozitive, rețelele wireless vor trebui să devină mai rapide, mai inteligente și mai sigure.

Interoperabilitatea datelor mari

La nivel global, piața de analiză a datelor mari (BDA) este de așteptat să atingă 68,1 miliarde de dolari în 2025. Acest lucru se datorează faptului că cloud-ul, precum și facilitarea noilor procese de lucru, va permite companiilor să stocheze volume mai mari de date utile decât oricând. Utilizarea analizei pentru a extrage cunoștințele din aceste date este esențială pentru planificarea afacerii și calea către noi oportunități și creștere.

Furnizorii de servicii cloud precum Amazon, Alphabet și Microsoft se pregătesc deja să ofere servicii de analiză a datelor ca parte a ofertelor lor.

Modelele Insights-as-a-service și analytics-as-a-service apar ca noi modalități de a oferi companiilor beneficiul big data, fără a fi nevoie de a construi echipe interne întregi pentru procesarea și interpretarea datelor.

Rețele de mare capacitate și de înaltă securitate

Până în 2030, se preconizează că 200 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la nivel global. Pentru a susține volumul mare de operațiuni online în sfera de afaceri și personală, rețelele wireless vor trebui să devină mai rapide, mai inteligente și mai sigure.

Vom trece de la 5G la o etapă intermitentă de 6G înainte de a îmbrățișa radioul cognitiv, o tehnologie concepută pentru a gestiona cererea rețelei și a ne menține pe toți online în mod constant, chiar și în momente de mare cerere.

În același timp, securitatea cibernetică va fi din ce în ce mai importantă. Noile noastre dispozitive de acasă vor fi, de asemenea, ferestre în viața noastră personală pe care să le exploateze criminalii. Cheltuielile pentru măsuri de gestionare și atenuare a amenințărilor la adresa securității din partea dispozitivelor noastre vor crește la 307 miliarde USD până în 2030.

O viață mai inteligentă

Vor exista o mulțime de beneficii pentru acest nou mod de viață hiperconectat. Scoala 4.0, după ce a învățat lecțiile pandemiei de Covid-19, va folosi conectivitatea la cloud pentru a se asigura că nimic nu va perturba învățarea în viitor.

Noile noastre rețele puternice vor revoluționa și transportul. Transportul partajat autonom și serviciile de abonament pentru vehicule mai noi și mai convenabile și aplicațiile de apelare vor fi o nouă normă. Sistemele inteligente de transport vor oferi navete mai rapide, mai fiabile, mai sigure și mai eficiente din punct de vedere al costurilor.

Noua noastră capacitate de rețea va extinde, de asemenea, capacitățile de observare a Pământului pentru a face sectorul să crească la 43,2 miliarde de dolari în 2030, ajutând guvernele să obțină capacități de observare în timp real, în timp real, care le vor ajuta să planifice cheltuielile pentru servicii.

Industria TMT este în fruntea unui număr mare de schimbări care vor afecta atât afacerile, cât și individul. Așteaptă cu nerăbdare un viitor mai inteligent, mai unit, în care să profităm la maximum de timpul și resursele noastre.

Descărcă rezumatul raportului. 

Distribuie articolul

Mai multe articole

Celebrarea geniului lui Rafael
Tiepolo: maestrul nedisputat al stilului rococo
Giosetta Fioroni: Surferul de arginit al artei pop italiene
Ai nevoie de ajutor?

Servicii de asistență disponibile non-stop