• No Suggestions Result

ECONOMIE CIRCULARĂ

Finanțarea economiei circulare: un pachet pentru succes

Noua instalație de procesare a polimerilor de la EcoCortec va prelungi durata de viață a produselor sale și va reduce impactul asupra mediului înconjurător

09/02/2023

PODCAST: Un mare pachet de finanțare ecologică

Cum i-a permis unui producător croat de bioplastice să se extindă prin împrumuturi verzi

Piesele metalice pentru industrie, fie că este vorba de cele mici pentru vehicule sau de cele mai mari pentru mașinile de uzină, toate au nevoie de protecție împotriva coroziunii. În Croația, EcoCortec este cel mai mare producător de polimeri pe bază de biopolimeri care protejează piesele să nu devină inutilizabile în timp ce sunt transportate în întreaga Europă. O nouă fabrică, operațională anul viitor, va permite EcoCortec să își extindă atât capacitatea de producție, cât și durata de viață a materialelor utilizate în foliile și sacii săi din bioplastic. Totul este finanțat de platforma de creditare pentru economie circulară a Intesa Sanpaolo. La acest podcast participă Dijana Zrinski, director general al EcoCortec, Vedrana Jelušić Kašić, membră a consiliului de administrație al PBZ, o filială a Intesa Sanpaolo, și Giuseppe Ferraro, șeful Departamentului pentru întreprinderi și IMM-uri din cadrul Diviziei Bănci subsidiare internaționale a Intesa Sanpaolo.
 

EcoCortec este cel mai mare producător de acoperiri bioplastice anticorozive și de ambalaje din Croația. Succesul său este de așa natură încât a fost nevoie rapid de extinderea facilităților de producție pentru a satisface cererea clienților săi. Iar în domenii precum industria auto, coroziunea pieselor transportate poate duce la deșeuri costisitoare.

Noua instalație de procesare a polimerilor de 1000 mp a EcoCortec a fost finalizată în 2022 și va fi complet operațională în 2023. Pe lângă faptul că îi va permite EcoCortec să deservească mai mulți clienți cu mai multe produse, noua fabrică îi va permite să prelungească durata de viață a materialelor utilizate în foliile și sacii săi din bioplastic.
 

"Când am aflat despre noua tehnologie - care ar crește capacitatea de producție, servind la creșterea duratei de viață a produselor, dar în același timp ar reduce deșeurile - am fost foarte entuziasmați de oportunitatea de a lucra împreună cu compania pentru a proiecta finanțarea care li s-ar potrivi cel mai bine."

Vedrana Jelušić Kašić, membru al consiliului de administrație al PBZ, o filială a Intesa Sanpaolo

Economia circulară pe primul loc

Dijana Zrinski, directorul general al EcoCortec, spune: "Putem încorpora până la 20% de conținut reciclat în produsele noastre. Întotdeauna avem în vedere întregul ciclu de viață al produsului în sine - la început, când decidem ce material vom folosi, și la sfârșit, astfel încât același produs să poată fi reutilizat."

În spiritul economiei circulare, noua fabrică este realizată parțial din materialele clădirii care se afla anterior pe amplasamentul său. Nu au fost irosite materiale vechi, ci acestea au fost adaptate pentru nevoile noii instalații.

Finanțată de fondul de economie circulară al Intesa Sanpaolo, uzina este încă un exemplu de creditare durabilă în acțiune.

PBZ, o filială a Intesa Sanpaolo, sprijină EcoCortec din 2016 cu servicii bancare. Pentru a se asigura că firma se califică pentru finanțarea din economia circulară, echipa a avut o serie de discuții pentru a afla ce vrea să facă firma cu împrumutul.

"Când am aflat despre noua tehnologie - care ar crește capacitatea de producție, servind la creșterea duratei de viață a produselor, dar în același timp ar reduce deșeurile - am fost foarte entuziasmați de oportunitatea de a lucra împreună cu compania pentru a proiecta finanțarea care li s-ar potrivi cel mai bine."

Vedrana Jelušić Kašić, membru al consiliului de administrație al PBZ, o filială a Intesa Sanpaolo

Distribuie articolul

Mai multe articole

Economie Circulară pentru alimente: de la gust amar la zero deșeuri
Economia circulară ne poate ajuta să ieșim din blocajul provocat de pandemia Covid -19
O transformare tip Economie Circulară a industriei modei
Ai nevoie de ajutor?

Servicii de asistență disponibile non-stop