• No Suggestions Result

ÎNCURAJAREA INOVAȚIEI

Intesa Sanpaolo preia fintech-ul prin lansarea unei bănci digitale

Intesa Sanpaolo a lansat o platformă bancară digitală, numită Isybank, ca parte a noului său plan de afaceri, care investește 5 miliarde de euro în digitizarea viitorului său, în încercarea de a contesta fintech-ul.

05/07/2022

PODCAST: Intesa Sanpaolo preia fintech-ul prin lansarea unei bănci digitale

Cum construiești o bancă complet digitală de la zero?

Intesa Sanpaolo a anunțat planuri de a lansa o platformă bancară digitală, numită Isybank, pentru clienții săi de retail mai tineri. Mișcarea face parte din noul său plan de afaceri, care investește 5 miliarde de euro în digitizarea viitorului său, în încercarea de a provoca fintech și de a viza creșterea internațională. Banca italiană a făcut echipă cu Thought Machine, firma de tehnologie bancară de bază, iar creditorul intenționează, de asemenea, să integreze platforma în infrastructura sa mai largă, ca parte a transformării sale digitale.

Ascultă podcastul pentru a afla mai multe.

Intesa Sanpaolo a investit 650 de milioane de euro într-o nouă bancă digitală în încercarea de a concura cu fintech, de a viza creșterea internațională și de a reduce costurile.

Mișcarea este un element cheie al Planului de afaceri 2022-2025 al Intesa Sanpaolo, care a alocat 5 miliarde EUR pentru tehnologie și creștere – din care 650 milioane EUR pentru noua Isybank.

Persoana însărcinată cu responsabilitatea transformării digitale a Intesa Sanpaolo este Massimo Proverbio, Group Chief IT Digital and Innovation Officer.

„Trecem de la o bancă tradițională la o soluție omnicanal, cu 30% din vânzările noastre realizate digital”, spune Proverbio. „Suntem acum la nivelul de maturitate în care începem să gândim ca un challenger digital al fintech-ului și nu ca un titular. Și Isybank merge în această direcție.”

„Digitalizarea este oportunitatea de a schimba modul în care interacționați cu un client. Este vorba despre soluții simple și interacțiune simplă cu utilizatorul.”

"Suntem acum la nivelul de maturitate în care începem să gândim ca un challenger digital al fintech-ului și nu ca un titular. Și Isybank merge în această direcție."

Massimo Proverbio, Group Chief IT Digital and Innovation Officer, Intesa Sanpaolo

Pe lângă concurența cu fintech, obiectivele cheie ale Isybank sunt schimbarea modelului de operare al băncii italiene, țintirea creșterii internaționale și crearea unei noi platforme pentru toți clienții personali ai grupului.

Intesa Sanpaolo a selectat Thought Machine, o companie de tehnologie bancară de bază din Marea Britanie, pentru a-și alimenta noul serviciu. Isybank va viza inițial cei peste 4 milioane de clienți ai grupului care preferă canalele digitale sucursalelor, iar scopul este să implementeze treptat infrastructura bazată pe cloud a Thought Machine pentru a deservi restul de nouă milioane de clienți italieni de retail ai Intesa Sanpaolo, care vor rămâne sub vechiul brand.

Ca atare, Intesa Sanpaolo își înlocuiește tehnologia de bază bazată pe mainframe cu infrastructura cloud, investind 5 miliarde de euro în transformarea digitală a băncii, o mișcare care va include angajarea și recalificarea a 4.000 de oameni.

Un element cheie al transformării digitale a Intesa Sanpaolo este învățarea automată și inteligența artificială (AI). Plasarea tehnologiei ca o competență de bază a noului plan de afaceri al Intesa Sanpaolo ajută la atragerea de noi oameni către Intesa Sanpaolo, care va continua să conducă afacerea mai departe.

„Schimbarea este motorul afacerii noastre”, spune Proverbio. „Nivelul de entuziasm din organizația noastră a fost fantastic când noul plan industrial a fost publicat, iar Carlo Messina, CEO al Intesa Sanpaolo, a spus că suntem aici pentru a construi banca următorilor 20 de ani.”

Ascultă podcastul pentru a afla mai multe.

Distribuie articolul

Mai multe articole

Noile tendințe aduc noi oportunități în domeniul alimentației și al băuturilor
Tiepolo: maestrul nedisputat al stilului rococo
Giosetta Fioroni: Surferul de arginit al artei pop italiene
Ai nevoie de ajutor?

Servicii de asistență disponibile non-stop

Utilizăm cookie-uri și alte tehnologii similare necesare funcționării site-ului, analizării performanței, pentru a-ți oferi conținut personalizat după interese și preferințe, precum și pentru activitatea noastră de publicitate online. (Politica de cookies)