• No Suggestions Result

ÎNCURAJAREA INOVAȚIEI

Crearea încrederii în lanțurile de aprovizionare europene

Asigurarea de fluxuri monetare periodice prin intermediul managementului lichidităților

31/05/2021

În momentul în care China a carantinat fabricile și porturile la începutul anului 2020, fluxul global de bunuri și componente a fost blocat. Efectul a fost temporar, însă întărirea lanțurilor de aprovizionare și diversificarea acestora a devenit o prioritate comercială.

În acest context, Intesa Sanpaolo a lansat Confirming, o platformă financiară complet digitală dedicată lanțul de aprovizionare. Aceasta a fost lansată prima dată ca soluție pentru afacerile italiene. Acum va fi implementată pentru Divizia Internațională de Bănci Subsidiare (ISBD), care include bănci din Europa centrală și de sud-est.
 
Acest proces începe în luna iunie când CIB din Ungaria devine primul membru ISBD care implementează produsul.

Marco Rottigni, Directorul ISBD, crede că platforma Confirming este un produs potrivit la momentul potrivit.

"Confirming adresează fix această nevoie. Este o platformă digitală integrată care permite directorilor de sucursale să optimizeze capitalul de lucru și să ajute la stabilizarea lanțurilor de aprovizionare. De asemenea, permite furnizorilor să gestioneze deficitele monetare prin intermediul unui proces de finanțare digital inteligent."

Marco Rotigni, Șeful DIviziei Banci Inernaționale Subsidiare

Companiile exprimă o nevoie clară de a simplifica gestionarea relațiilor cu băncile prin intermediul soluțiilor digitale.

Confirming este o soluție de factoring digital care pune cumpărătorii și vânzătorii pe aceeași platformă, cu Intesa Sanpaolo acționând ca garant al plăților. Acest aspect optimizează managementul lichidităților pentru cumpărători și asigură faptul că vânzătorii sunt plătiți rapid.
 
Costurile aferente plăților întârziate sunt reduse de ambele părți, iar riscul neplății este eliminat. Banca devine un partener în cadrul lanțului, crescând încrederea cumpărătorilor și vânzătorilor. 
 
„Confirming permite băncilor noastre să susțină financiar ciclurile de aprovizionare, garantând stabilitatea și susținând astfel o rețea care generează fluxuri comerciale internaționale importante,” adaugă Rottigni.

" Sprijinul din partea grupului pentru lanțurile de aprovizionare se află în centrul strategiei Intesa Sanpaolo de ani de zile. Suntem parteneri a peste 700 de lanțuri de aprovizionare italiene distribuite în toată țara, ce implică o rețea de peste 16.000 de companii furnizori și o cifră de afaceri de aproximativ 70 miliarde de Euro."

Stefano Barrese, Directorul Corporații Naționale al Diviziei Banca dei Territori

O soluție unică pentru clienții din orice țară


Însă implementarea internațională a Confirming adaugă o nouă dimensiune, creând o soluție financiară digitală unică privind lanțul de aprovizionare pentru clienții din orice țară acoperită de Grup.


Motive pentru care CIB este platforma de testare pentru factoringul digital din străinătate

Ungaria este o piesă strategică pentru Grupul Intesa Sanpaolo în calitate de poartă de acces către Europa centrală și de sud-est. În calitate de lider digital pe piața din Ungaria, CIB are și un rol de conducere în cadrul strategiei de inovare digitală lărgită a Grupului.
 
Cu o experiență de 15 ani în utilizarea soluțiilor de factoring pentru lanțul de aprovizionare, banca a fost platforma evidentă de testare a potențialului internațional al Confirming. 
 
Pál Simák, Director Executiv al CIB, crede că factoringul digital va ajuta la stimularea economiei maghiare după recesiunea din cauza Covi

"După stagnarea economică cauzată de pandemie, un serviciu care promovează încrederea în afaceri oferă avantaje foarte importante pentru companiile din Ungaria,” spune acesta. „Ne așteptăm ca rolul factoringului să crească din nou pe măsură ce epidemia de coronavirus dispare, deoarece face operarea financiară a companiilor mai previzibilă."

Pál Simák, Director general CIB Bank

Previzibilitatea va fi cheia în timp ce economiile ies din umbra Covid. Eliminarea nesiguranței din tranzacțiile transfrontaliere grăbește fluxurile comerciale și îmbunătățește încrederea. Simák crede că Confirming va oferi IMMurilor, în special, o nouă încredere în comerțul transfrontalier, „deoarece într-o anumită măsură înseamnă că altcineva a realizat verificarea prealabilă pentru acestea”.


Modul în care Confirming poate ajuta la formarea pieței financiare a lanțului de aprovizionare european.


Confirming subliniază și angajamentul Intesa Sanpaolo față de simplificarea relației băncii cu clienții corporate, prin intermediul serviciilor digitale. Conform unui studiu recent al companiei de consultanță Bain & Company, peste 60% din Directorii Financiari din Europa și-au asumat inițiative de transformare digitală în ultimii trei ani pentru a reduce costurile și sarcinile operaționale. Confirming îndeplinește acele obiective în domeniul finanțelor lanțului de aprovizionare.
Aceleași cercetări au constatat că piața financiară a lanțului de aprovizionare european se estimează că va crește cu 15% pe an, în perioada 2021-2023. Confirming oferă Intesa Sanpaolo oportunitatea de a avea un rol central în acea expansiune. De asemenea, deschide calea unor noi oportunități prin intermediul furnizării de servicii bancare adiționale, precum schimbul valutar, pentru lanțurile de aprovizionare mai mari ale clienților.
„Odată ce întreprinderile se familiarizează cu Confirming, putem începe să ne extindem relația bancară cu acestea,” adaugă Simák.
Un efect adițional benefic al proiectului în întărirea relațiilor dintre băncile din cadrul Grupului Intesa Sanpaolo. Băncile din grup lucrează îndeaproape pentru alinierea cadrelor legale și de reglementare înaintea implementării extinse, un aspect despre care Barrese crede că va pune Grupul într-o poziție bună, în același timp oferind generației viitoare soluții bancare digitale

Avem inițiative în curs în principalele zone de inovare, de la inteligență artificială la Economia Circulară și de la finanțe inovatoare până la Transition 4.0. Avem avantajul de a putea exploata aptitudinile și prezența internațională a Grupului Intesa Sanpaolo, iar această abordare de tip sinergie ne va ghida acțiunea în viitor

Distribuie articolul

Mai multe articole

Inteligența Artificială e aici să ne ajute și să rămână
Știința din spatele pasiunii noastre pentru Da Vinci
Tendințele de mâine, în prezent
Ai nevoie de ajutor?

Servicii de asistență disponibile non-stop

Utilizăm cookie-uri și alte tehnologii similare necesare funcționării site-ului, analizării performanței, pentru a-ți oferi conținut personalizat după interese și preferințe, precum și pentru activitatea noastră de publicitate online. (Politica de cookies)