• No Suggestions Result

ÎNCURAJAREA INOVAȚIEI

Tehnologia în domeniul Corporate Banking va transforma comportamentul și afacerile

Suntem abia la începutul unei călătorii rapide de schimbare

22/12/2021

PODCAST: Tehnologia bancară corporate: pune-ti centura pentru o schimbare rapidă

"Călătoria tocmai a început. Am accelerat atât de rapid în timpul pandemiei. Este relevant pentru clienți: piața s-a mutat online, iar corporațiile nu pot evita să ia în considerare prezența lor pe canalele digitale.
"

Stefano Favale, Șef Global al Global Transaction Banking, Divizia IMI CIB, Intesa Sanpaolo

Schimbarea tehnologică în domeniul Corporate Banking este un trend stabil, ceea ce înseamnă că bancherii corporativi trebuie să evalueze în mod constant cum să utilizeze cel mai bine tehnologia – și cum ar putea să o folosească concurența.

La Intesa Sanpaolo, o mare parte din această muncă cade în responsabilitatea lui Stefano Favale, Global Head of Global Transaction Banking și membru al Digital Euro Market Advisory Group al Băncii Centrale Europene.

„Călătoria tocmai a început”, spune Favale. „Am accelerat atât de rapid în timpul pandemiei. Este relevant pentru clienți: piața sa mutat online, iar companiile nu pot evita să ia în considerare prezența lor pe canalele digitale.”

Intesa Sanpaolo a realizat un sondaj asupra directorilor financiari și trezorierilor corporativi, care a arătat că peste 70% dintre respondenți caută o abordare digitală completă în operațiunile lor de zi cu zi. Acest lucru arată într-un fel cât de repede lucrurile vor continua să se schimbe în procesele corporative.
Implementarea rapidă a digitalizării a dezvăluit exact ceea ce tehnologia poate ajuta la realizarea, de la semnăturile digitale până la analiza datelor. Acum oamenii trebuie să ajungă din urmă.

„Nu este doar o chestiune de tehnologie, este o chestiune de obiceiuri și comportament”, spune Favale. „Acestea sunt mai greu de depășit și resetat. Una dintre provocările în spațiul digitalizării este construirea de noi competențe și noi abordări. Acesta este motivul pentru care investim foarte mult în formare, pentru a stimula adopția
El prezice că în trei până la cinci ani, Intesa Sanpaolo va avea o relație complet digitală cu clienții săi corporativi – printr-o structură omnicanal care oferă servicii de consultanță digitală într-o sucursală online.

Fintech-urile împing și băncile tradiționale spre schimbare. Ei pot contesta vechile moduri de a face lucrurile, dar nu trebuie să fie în opoziție cu băncile. „Fintech-urile pot fi cel mai important factor de sprijin pentru bănci”, spune Favale. „Avem un observator al fintech-urilor în cadrul departamentelor noastre de inovare, iar cei mai de succes sunt cei care colaborează cu băncile.”

Ascultă podcastul pentru a afla mai multe de la Stefano Favale despre transformarea digitală în sectorul Corporate Banking și despre ce ne rezervă viitorul.
 

Distribuie articolul

Mai multe articole

Inteligența Artificială e aici să ne ajute și să rămână
Știința din spatele pasiunii noastre pentru Da Vinci
Tendințele de mâine, în prezent
Ai nevoie de ajutor?

Servicii de asistență disponibile non-stop