• No Suggestions Result

PREZENȚA INTERNAȚIONALĂ

Un hub din New York construiește afaceri pentru viitor

Hub-ul Intesa Sanpaolo din New York, parte a diviziei IMI Corporate & Investment Banking, lucrează cu clienți corporativi și instituționali din întreaga Americă. Aici, directorul general Nicola Baiocchi Di Silvestri explică de ce pentru el se pune accentul pe crearea de relații pe termen lung.

Charlotte Ricca

02/08/2022

Cu sediul în capitala financiară mondială, centrul Intesa Sanpaolo din New York deservește unele dintre cele mai mari nume din America, de la clienți de top din lista Fortune 500 până la mari corporații din America Latină. 
 
"Operăm atât în America de Nord, cât și în America de Sud", spune Nicola Baiocchi Di Silvestri, directorul general al hub-ului, "unde tratăm în principal cu mari corporații, bănci și alte instituții financiare, cum ar fi companii de asigurări, firme de capital privat și fonduri de infrastructură."
 
Pe lângă deservirea clienților din America, o echipă dedicată asistă filialele americane ale companiilor din afara SUA cu sediul în Italia sau într-una dintre țările în care banca are o prezență semnificativă. Echipa încurajează, de asemenea, investițiile din și către Italia și sprijină asocierile în participație între întreprinderi locale și companii italiene. 

Intesa Sanpaolo are, de asemenea, o prezență puternică în Europa, unde Grupul poate oferi sprijin local pentru a facilita accesul pe piață al clienților americani. 

"Suntem banca preferată de contrapartidele americane care doresc să investească în Italia și în alte zone din Europa, unde avem sucursale sau bănci subsidiare, precum și în Europa de Est.
"

Nicola Baiocchi Di Silvestri, director general, New York Hub, divizia IMI Corporate & Investment Banking, Intesa Sanpaolo

Oferta centrului din New York include produse și servicii bancare tradiționale pentru companii, cum ar fi: 

  • facilități de credit revolving 
  • împrumuturi 
  • soluții de finanțare structurată (finanțare de proiecte, finanțare de achiziții și imobiliare) 
  • finanțare comercială 
  • servicii bancare de tranzacționare 
  • servicii de trezorerie, cum ar fi depozitele și PC-uri 

Colegii de la Intesa Sanpaolo IMI Securities Corp, broker dealer-ul din New York, oferă, de asemenea, produse de piață de capital de împrumut și de capitaluri proprii, precum și soluții de acoperire a riscurilor corporative.
 
"Ne ajutăm clienții cu servicii bancare corporative sau de creditare și comerciale", spune Baiocchi Di Silvestri. "Și oferim, de asemenea, finanțare a exporturilor și a lanțului de aprovizionare, oferind credite pe termen scurt care optimizează capitalul de lucru atât pentru cumpărător, cât și pentru vânzător."

În timp ce produsele sunt standardizate, personalul de profesioniști în domeniul financiar oferă soluții personalizate pentru a ajuta clienții să își satisfacă nevoile în cadrul piețelor de capital de împrumut, al piețelor de capitaluri proprii și al acoperirii riscurilor financiare. 

"Capacitatea noastră de a oferi soluții personalizate este una dintre cheile pentru dezvoltarea și menținerea unor relații de lungă durată cu clienții. 

"Le sprijinim afacerile, creând în același timp oportunități prin intermediul produselor noastre bancare și al piețelor de capital." 

Domenii cheie de creștere
Sprijinit de expertiza industrială a sediului central, hub-ul vizează următoarele sectoare din cele două Americi: telecomunicații, media, tehnologie, sănătate, automobile și infrastructură. 

În ceea ce privește infrastructura, există o nevoie urgentă ca SUA să își modernizeze aeroporturile, porturile, barajele și drumurile. Recent, hub-ul din New York a atins o etapă importantă, primind rolul de aranjor principal coordonator și furnizor de acoperire (alături de alte șase bănci) pentru noul Terminal One de la aeroportul JFK, asigurând o finanțare de până la 6,6 miliarde de dolari, în sprijinul sponsorilor Ferrovial, Carlyle, JLC și Ullico.

Sectorul energetic va beneficia, de asemenea, de fuziuni și de noi investiții determinate de tranziția sa către o energie mai ecologică și de obiective favorabile ESG, la care Intesa Sanpaolo este puternic angajată.
 
"Avem o expertiză solidă în domeniul finanțării ecologice, nu doar în ceea ce privește obligațiunile și împrumuturile legate de indicatorii cheie ESG, ci și instrumentele derivate", spune Baiocchi Di Silvestri. "Căutăm să ne extindem angajamentul față de industriile care investesc în alternative energetice, cum ar fi energia solară și eoliană. Acesta este viitorul pentru bancă și pentru lume."
 
Cu accentul pus pe finanțarea ESG, un portofoliu larg de produse și servicii și legăturile cu rețeaua internațională de bănci a grupului, hub-ul s-a bucurat de un an 2021 profitabil și speră acum să își consolideze acest succes.
 
"Obiectivul nostru este să ne dezvoltăm activitățile bancare comerciale și să exploatăm oportunitățile folosind capacitățile noastre de investment banking și amprenta noastră globală", spune Baiocchi Di Silvestri.

Distribuie articolul

Mai multe articole

Vietnam: o noua platforma pentru business-ul italian
Cum au modelat banking-ul Italia si New York-ul
Singapore: poarta spre creștere
Ai nevoie de ajutor?

Servicii de asistență disponibile non-stop