• No Suggestions Result

PREZENȚA INTERNAȚIONALĂ

Analiză: Interviu cu Kevin Salerno, șeful sucursalei Intesa Sanpaolo din Sydney

Intesa Sanpaolo este singura bancă italiană cu prezență în Australia și se bucură de succes în tranzacțiile de infrastructură și fuziuni și achiziții, în ciuda COVID-19

Hazel Davis

30/11/2021

Sucursala corporate a Intesa Sanpaolo s-a deschis la Sydney în prima jumătate a anului 2021, devenind singura bancă italiană cu prezență în Australia.

Anterior, orice afacere făcută în Sydney era efectuată din Hong Kong. Deschiderea sucursalei australiane – care are în prezent 12 angajați și raportează la Hong Kong Hub – face parte din planul global de dezvoltare internațională al Intesa Sanpaolo și reprezintă o dezvoltare semnificativă pentru prezența Băncii în zona Asia-Pacific.

Sucursala din Sydney se concentrează pe împrumuturi comerciale și swholesale banking – în special pe infrastructură și energie, finanțare sindicalizată și bilaterals, cu accent pe fuziuni și achiziții corporative mari (M&A). Filiala din Sydney va permite Intesa Sanpaolo să sprijine companiile italiene în expansiunea lor internațională și să intensifice sprijinul pentru operatorii internaționali de pe piața australiană.

Directorul general Kevin Salerno explică: „Nu ne concentrăm doar pe clienții italieni sau pe clienții europeni. De asemenea, suntem un bancher important pentru clienții locali din Australia, precum și pentru alte naționalități.”

"Le explic întotdeauna sponsorilor și concurenților noștri că nu cumpărăm doar active, ci suntem de fapt subscriitorul, aranjatorul și structuratorul acestor interacțiuni de mare valoare. "

Kevin Salerno, Șeful sucursalei din Sydney a Intesa Sanpaolo

Unii dintre acești clienți cheie includ Webuild (fostă Salini), CIMIC (ACS din Madrid) și Ghella împreună cu o serie de companii de fonduri australiene, cum ar fi Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) și fondul de pensii canadian Ontario Teachers.

Intesa Sanpaolo desfășoară afaceri în Australia de două decenii – dar lipsa unei prezențe în țară a însemnat că a fost exclusă de la o serie de oportunități. „Când ne-am uitat la conductă, oportunitățile și setul nostru de abilități, a avut absolut sens să deschidem o sucursală”, spune Salerno.

Australia are nevoie de mai multă infrastructură, adaugă el: „Mulți dintre clienții noștri europeni sunt lideri în infrastructură. Webuild, de exemplu, construiește cea mai mare stație hidroelectrică a țării din New South Wales.

„Același proiect hidroelectric din anii 1940 a necesitat ca Australia să se aprovizioneze cu tehnologie europeană calificată și imigranți. Și iată-ne, în 2021, folosind ingineria europeană pentru a dubla capacitatea.”

Când există o oportunitate de fuziuni și achiziții, suntem una dintre primele bănci care primesc un apel. Ne-am construit un palmares grozav. - Kevin Salerno, șeful sucursalei din Sydney a Intesa Sanpaolo

Aceste proiecte sunt cheia creșterii economice. De fapt, spune Salerno: „Australia a trecut foarte bine prin COVID-19”. Își redeschide granița internațională și rămâne o țară cu rating triplu A: „Dacă guvernele noastre de stat sau federale încep un proiect, există certitudinea plății la care sponsorii se pot aștepta”.

Această soliditate ajută la atragerea companiilor, spune Salerno. „Există un sistem juridic robust, există un sistem de contabilitate clar, există un sistem de instanțe la care poți apela în cazul în care ceva nu se strânge. Așa că mulți dintre clienții noștri străini le place să investească și să lucreze aici.”

Banca a avut, de asemenea, rezultate bune în ultimele 10 luni. „Am depășit deja previziunile noastre de creditare pentru primul an”, spune Salerno.

„La un moment dat, autoritatea de reglementare a spus: „Îți mai doriți licența, având în vedere COVID?” Și am spus: „Planul nostru de afaceri nu a inclus finanțare imobiliară, ospitalitate, aeronave sau transport maritim.” Nu am văzut nicio lovitură. la prognoza planului nostru de afaceri din cauza pandemiei, dar am observat o creștere bazată pe introducerea infrastructurii și a oportunităților de fuziuni și achiziții. Acest lucru a căzut în locul nostru dulce.”

Banca intenționează acum să treacă din ce în ce mai mult în roluri de aranjant principal. „Vom vedea mai multe lucrări de mare valoare, de primă discuție”, spune Salerno. Deja, spune el, „când există o oportunitate de fuziuni și achiziții, suntem una dintre primele bănci care primesc un apel. Ne-am construit un palmares grozav.”

El adaugă: „Uneori avem atât de multe oportunități încât să lansăm licitații din Londra, New York și Hong Kong în sprijinul conductei australiane.

„Le explic întotdeauna sponsorilor și concurenților noștri că nu cumpărăm doar active, ci suntem de fapt subscriitorul, aranjatorul și structuratorul acestor interacțiuni de mare valoare.”

Distribuie articolul

Mai multe articole

Vietnam: o noua platforma pentru business-ul italian
Cum au modelat banking-ul Italia si New York-ul
Singapore: poarta spre creștere
Ai nevoie de ajutor?

Servicii de asistență disponibile non-stop