• No Suggestions Result

SUSTENABILITATE

Stefano Del Punta: susținerea schimbării și construirea viitorului

Directorul Financiar al Intesa Sanpaolo privind modul în care utilizarea finanțelor pentru a schimba lucrurile în bine este o mare parte din identitatea băncii

Rhiannon Edwards

23/03/2020


Intesa Sanpolo a anunțat recent extinderea plafonului său de finanțare pentru Economia Circulară cu 1 miliard de Euro, însemnând faptul că 6 miliarde de Euro au fost puse la dispoziția întreprinderilor care își doresc să se transforme în moduri de lucru circulare.
Companiile de orice mărime pot aplica pentru a beneficia de acest fond și de ratele scăzute de dobândă percepute pentru activitatea cu privire la proiectele circulare.
La fel ca fondul, banca a observat un succes major cu obligațiunea sa circulară și acum oferă împrumuturi pentru proprietăți comerciale bazate pe prerogative de mediu.
Cu peste 30 de ani de experiență în domeniul bancar, Directorul Financiar al Intesa Sanpaolo înțelege modul în care utilizarea finanțelor pentru a schimba lucrurile în bine este o mare parte din identitatea băncii.
„Douăzeci la sută dintre acționarii noștri sunt reprezentați de fundații. Este în ADN-ul nostru să fim foarte atenți la problemele sociale... În prezent, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru societate este să faceți ceva bun pentru climă.”
În cadrul celui mai recent plan de afaceri al băncii, Directorul Executiv Carlo Messina a stabilit o ambiție îndrăzneață pentru Intesa Sanpaolo de a se angaja la obiectivele ESG. În prezent, Intesa Sanpaolo este cea mai bine clasată bancă din Italia când vine vorba de angajamentele ESG. Parteneriatul său cu Fundația Ellen MacArthur, aflat acum în cel de-al cincilea an, reprezintă o mare parte a acelei reușite

"În prezent, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru societate este să faceți ceva bun pentru climă"

Stefano Del Punta, Director Financiar al Intesa Sanpaolo

Del Punta crede că sprijinirea companiilor care aleg să se schimbe acum și să-și asume acele angajamente nu este numai corectă din punct de vedere etic ci are și sens din punct de vedere comercial. „Aceste companii sunt mai bune și vor avea mai multe șanse de a reuși în viitor decât companiile care nu urmează procesele circulare”, declară acesta.
Pandemia a oprit investițiile și dezvoltarea în cadrul companiilor din toată lumea.
Del Punta are încredere că întreprinderile vor reîncepe investițiile, în special cu noul vaccin la orizont. „Ne așteptăm la o recuperare puternică.... 2020 a fost, din nefericire, un an de așteptare aproape totală” declară acesta.
Companiile italiene privesc spre viitor cu încredere și setează un exemplu pentru lume. „Avem întreprinderi mici și mijlocii foarte dinamice... sunt foarte proactive și rapide în a profita de oportunitățile de piață”, declară Del Punta.
În prezent, există multe forțe globale ce afectează domeniul bancar. Nu doar schimbarea mediului și impactul COVID-19, ci și schimbarea Europei, acum că Marea Britanie va părăsi UE.
Brexit este un eveniment trist pentru Del Punta, care are amintiri personale de lucru în Londra, însă pentru el schimbarea creează și noi oportunități.
„Nu suntem departe de a vedea un val de consolidare transfrontalieră prin care vom crea niște campioni din zona bancară pan-europeană”, declară acesta. „Ne dorim să asistăm la acel proces de pe locurile din față, nu din spate”.

Distribuie articolul

Mai multe articole

Luca Matrone despre Platforma de Investiții în Climă pentru Africa
Bioeconomia prioritate afacerile sustenabile
Ambiția noastră: de a deveni banca de impact a lumii
Ai nevoie de ajutor?

Servicii de asistență disponibile non-stop

Utilizăm cookie-uri și alte tehnologii similare necesare funcționării site-ului, analizării performanței, pentru a-ți oferi conținut personalizat după interese și preferințe, precum și pentru activitatea noastră de publicitate online. (Politica de cookies)