• No Suggestions Result

ÎNCURAJAREA INOVAȚIEI

Cum pot lucra băncile challenger alături de finanțele consacrate

Concurența s-a încheiat. Colaborarea este noua modalitate prin care instituțiile financiare vechi și noi pot să prospere

15/04/2022

PODCAST: Noua eră a finanțelor: colaborarea este cheia

Fintech-urile Challenger stimulează inovația în băncile consacrate: o strategie de câștig-câștig. Ascult-o pe Natascia Noveri,Șeful Departamentuli de Inovație al Intesa Sanpaolo.

"Challengerii stabilesc noi standarde pentru clienți și modelul de business. Nu putem evita să luăm în considerare acest lucru”
"

Natascia Noveri, Seful Departamentului de inovare, Intesa Sanpaolo

În ultimii 10 ani, progresele tehnologice uriașe au dezrădăcinat vechile metode bancare și o industrie a fost catapultată în noi moduri de lucru.

Tehnologia a făcut posibilă livrarea de noi produse financiare, noi moduri de a servi clienții și noi structuri de finanțare pe care să le exploreze și să le valorifice.

Acest lucru a condus la crearea unei serii de bănci challenger mai mici. „Aceste bănci au o ofertă complet digitală și de comerț electronic”, spune Natascia Noveri de la Intesa Sanpaolo. „Afacerile cu experiență veche cu clienții și taxe mai mici experimenteaza o rată de creștere ridicată și de achiziție de clienți.”

În calitate de Șef al Departamentului de Inovare al Intesa Sanpaolo, Noveri este responsabil pentru navigarea băncii în următorul deceniu de schimbare. Ea spune că cheia creșterii este  valorificarea aspectelor pozitive cauzate de perturbarea concurenților.

„Ei stabilesc noi standarde pentru clienți și modelul de afaceri. În calitate de bancă cu experiență, nu putem evita să luăm acest lucru în considerare.”

Intesa Sanpaolo își propune să formeze parteneriate cu noi intrați în sector. Băncile cu experiență pot valorifica inovația, oferind un spațiu sigur pentru provocări mai agile pentru a experimenta gândirea în timp ce se extind cu sprijin financiar. Este o idee reciproc avantajoasă – una care respinge concurența neclintită în favoarea unei abordări mai sofisticate.

În februarie 2022, ca parte a planului său de afaceri 2022-2025, Intesa Sanpaolo a colaborat cu Thought Machine pentru a dezvolta Isybank, o bancă digitală  în cloud. De asemenea, a creat legături cu Google în călătoria către cloud banking. 

„Nu vedem o încetinire, mai degrabă o continuare a acestui impuls”, spune Natascia Noveri. „Aceasta este o oportunitate de a stimula inovația. Open banking-ul ne-a permis să adunăm oportunități pe plan extern – dar acum putem vorbi despre open finance, care este evoluția open banking-ului, și va permite aceleași oportunități și altor omologi, nu doar sistemului financiar.”

Peste 12 milioane de clienți beneficiază deja zilnic de pe urma utilizării canalelor digitale ale Intesa Sanpaolo, care includ aplicația sa bancară premiată. Pentru a afla mai multe despre modul în care parteneriatele inteligente fintech remodelează peisajul financiar, ascultați podcastul.

Distribuie articolul

Mai multe articole

Tendințele de mâine, în prezent
Crearea încrederii în lanțurile de aprovizionare europene
Tehnologia în domeniul Corporate Banking va transforma comportamentul și afacerile
Ai nevoie de ajutor?

Servicii de asistență disponibile non-stop