• No Suggestions Result

LIBERTATEA DE A FI FEMEIE

Împreună împotriva violenței asupra femeilor

Intesa Sanpaolo Bank Romania se alatură campaniei de  promovare și conștientizare, desfășurate la nivel de Grup,  dedicată Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței Asupra Femeilor. 

Pe 25 noiembrie, Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Asupra Femeilor este marcată în toată lumea prin evenimente și activități de susținere împotriva oricăror forme de violență asupra femeilor.


Intesa Sanpaolo are  un rol activ în sprijinirea reala a femeilor care se confruntă cu probleme economice și inegalitatea de gen, precum și în promovarea autonomiei acestora. Lucrăm constant pentru a identifica soluții financiare pentru femeile care au nevoie de sprijin. 

Violența asupra femeilor este una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului din întreaga lume. Are loc acasă, pe stradă, la scoală, la locul de muncă, în tabere de refugiați, in spitale. În măsura mai mare sau mai mică, se petrece în toate țările din lume, indiferent de etnie, rasă, vârstă, mediul de proveniență, venit sau nivelul de educație.

Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor a fost înființată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 2000 (Rezoluția nr. A / RES / 54/134). Data este aleasă pentru a comemora asasinarea a trei dintre surorile Mirabal, care s-au opus eroic dictaturii lui Rafael Trujillo, din Republica Dominicană si au fost ucise pe 25 noiembrie 1960.  


În rezoluția sa, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a invitat guvernele, agențiile Națiunilor Unite, organizațiile internaționale și neguvernamentale să organizeze evenimente în această zi pentru a atrage atenția publicului asupra problemei violenței împotriva femeilor.

Împreună împotriva oricărui tip de violență față de femei: fizică, verbală, economică... Nimic din toate acestea nu ar trebui să mai existe!

 

Ai nevoie de ajutor?

Servicii de asistență disponibile non-stop

Utilizăm cookie-uri și alte tehnologii similare necesare funcționării site-ului, analizării performanței, pentru a-ți oferi conținut personalizat după interese și preferințe, precum și pentru activitatea noastră de publicitate online. (Politica de cookies)